Dumaco

Uitbreiding mogelijkheden door nieuwe buislasersnijmachine

Uitbreiding mogelijkheden door nieuwe buislasersnijmachine

De ontwikkelingen in onze branche volgen elkaar in rap tempo op. Binnen Dumaco omarmen we deze ontwikkelingen en zetten we de nieuwste technologieën in om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Met name het lasersnijden en buislasersnijden hebben in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onlangs hebben we geïnvesteerd in een gloednieuwe buislasermachine, de Adige LT8.10 Lasersnijmachine. 

Het installeren van deze gigantische lasernijmachine heeft 2 weken geduurd. Inmiddels draait de machine op volle toeren en kunnen we onze klanten voorzien van meer bewerkingsmogelijkheden op het gebied van materiaal, dikte en invoerlengte.Bekijk de exacte specificatie en capaciteiten van de machine onderaan dit bericht.

buislasersnijden machine

buislasersnijden materiaalWelke materialen kun je buislasersnijden?

We gebruiken onze (buis)lasersnijmachines op staal, aluminium en RVS. Dit geldt zowel voor lasersnijden als het buislasersnijden. De precisie die deze machines met zich mee brengen is niet te evenaren met andere machines. Van de op 0,1mm nauwkeurigheid tot de gladde randafwerking. Met recht kunnen we zeggen dat lasersnijden onze belangrijkste bewerkingsmethode is. De machines zijn eenvoudig te bedienen en zorgen voor een constante kwaliteit. In ons werk is dit noodzakelijk, voor u als klant is het belangrijk dat elk product dezelfde maatvoering en afwerking heeft.

Onze visie op (buis)lasersnijden

Het (buis)lasersnijden is dé bewerkingsmethode voor producten of onderdelen die nauwkeurig en met enige complexiteit worden gemaakt. Uiteraard zijn er ook alternatieven zoals ponsen. Het ponsen is geschikt voor eenvoudiger seriewerk omdat bij deze bewerking vormen in het plaatwerk worden gedrukt. Het lasersnijden is nauwkeuriger en heeft een nettere afwerking waardoor eventuele nabewerkingen overbodig zijn. Hierdoor werkt het efficiënter, sneller en kostenbesparend. Om deze 3 eigenschappen van het lasersnijden te waarborgen voor onze klanten kijken wij met een scherpe blik naar de ontwikkelingen in de markt. Zo houden wij altijd een vinger aan de pols.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het lasersnijden of buislasersnijden? Of wilt u eens sparren met onze sales engineers over uw ontwerp? Neem vrijblijvend contact op. Tot snel!

Capaciteiten Adige LT8.10 lasersnijmachine:

 • Ronde buis: min. 10 mm – max. 220 mm
 • Kokerprofielen: min. 12 mm x 12 mm – max. 200 mm x 200 mm
 • Hoek en U-profielen: min. 30 mm x 20 mm – max. 200 x 200 mm
 • Platte strip: min. 40 mm x 5 mm – max. 200×15 mm
 • Maximaal profielgewicht: 35 kg per meter
 • Invoerlengte: min. 3200 mm voor automatisch bedrijf tot max. 8500 mm
 • Maximale uitvoerlengte: 6500 mm
 • ‘Bevel’-snijden: -45 tot en met +45 graden

Maximale wanddiktes

 • Staal: 10 mm (Loodrechte snede tot 15 mm)
 • RVS: 8 mm
 • Aluminium: 5 mm