Specialist in

Koper bewerken

Toepassingen & markten

Dumaco produceert en levert klantspecifieke stroomgeleiders en energieverdeelcomponenten van koper, aluminium en messing voor uiteenlopende branches. Enkele producten die wij binnen de energiebranche hebben geleverd zijn ten behoeve van paneelbouw, transformator, stations en mobiele generatoren. Naast de energiebranche komt het gebruik van koper regelmatig voor in de scheepvaart en infrastructuur. Ook binnen deze branches leveren wij een diversiteit aan eindproducten en halffabricaten.

Energiebranche
Scheepsvaart
Infrastructuur

Machines

Onze strippenponsmachine heeft de mogelijkheid om koper en aluminium van 15×3 mm t/m 200×20 mm te bewerken. Dit zorgt ervoor dat de machine een grote diversiteit aan strippen kan bewerken. Tevens heeft de machine een automatische gereedschapswissel. Hierdoor is het mogelijk om verschillende gaten in één opspanning te ponsen.

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Over koper bewerken

Dumaco is leverancier voor een aantal grote bedrijven die actief zijn in de elektrobranche. Deze branche stelt speciale eisen, bijvoorbeeld op het gebied van stroomgeleiding in toepassingen. Een veelgebruikt materiaal voor stroomgeleiding is koper. Koper bewerken wij met onze strippenponsmachine.

Download Whitepaper

Voordelen

Meerdere ponsgereedschappen in één bewerking

Snellere productie

Diversiteit aan formaten mogelijk op één machine

Lagere kosten bij seriematig werk

Koper bewerken

Dumaco is dé specialist op het gebied van het bewerken van koper. Voor de activiteiten in de elektrobranche investeerde Dumaco in een speciale strippenponsmachine, specifiek ten behoeve van koper en aluminium, en in een CNC gestuurde boormachine voor de dikkere strippen.

Met deze machines kan elke gewenste vorm in koper worden bewerkt. Het ponsen van koper heeft een aantal voordelen ten opzichte van bewerking door middel van boren of frezen, wanneer er dunne strippen seriematig geproduceerd moeten worden. Boren of frezen is efficiënter dan ponsen, wanneer er dikke strippen bewerkt dienen te worden in kleine series.