(Robot)lassen

Over (Robot)lassen

Dumaco beschikt over grote expertise en veel mogelijkheden op het gebied van (robot)lassen. Met recht kunnen wij zeggen dat laswerk onze specialiteit is. Wij zijn ISO 3834 gecertificeerd en zijn in staat om verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG lassen, TIG lassen, robotlassen en stiftlassen uit te voeren. Onze zogenaamde las-straten in de werkplaats bestaan uit zowel manuele lasapparaten als robotlasapparaten.

Download whitepaper

 

 • 's-Gravenpolder
 • Kampen
 • Montfoort
 • Oss
 • Varsseveld
 • Woerden

Film Robotlassen

Lassen is een techniek waarbij twee materialen aan elkaar worden verbonden d.m.v. druk en warmte. Het plaatwerk wordt op de verbindingsplaats vloeibaar gemaakt door de warmte van het lasapparaat. Wanneer de verbindingsplaats vloeibaar is, kan er nieuw materiaal toegevoegd worden waardoor het samenvloeit tot een sterk geheel.

Ieder type materiaal, dikte of toepassing heeft een andere lasmethode nodig. Dumaco maakt gebruikt van een aantal lasmethodes: MIG-, TIG-, MAG-, robot-, punt en stiftlassen.  Het kiezen van de juiste lasmethode gebeurt in de ontwerpfase van de tekening. Door de vergaande expertise in laswerk kan Dumaco u altijd adviseren en ondersteunen bij het kiezen van de juiste lasmethode met als doel de meest gunstige kostprijs en kwaliteit.

Voordelen

Dumaco is een ISO 3834 gecertificeerd lasbedrijf. Dit is een internationaal erkend kwaliteitssysteem waarbinnen eisen gelden voor:

 • Gecertificeerde medewerkers
 • Gecertificeerd materiaal
 • Navolgbaar materiaal

Las methoden

MIG LASSEN

Dit lasproces wordt gebruikt voor de bewerking van RVS. MIG lassen is een methode waarmee dikker plaatwerk kan worden bewerkt. Het MIG lassen kan zowel via de robot als manueel gedaan worden. De materiaalgrootte, -dikte en -soort zijn leidend hierin.

Robot lassen

Robotlassen is een volledig geautomatiseerd proces waarbij de lastoorts wordt aangestuurd door een robot. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van handmatig lassen: er is een hoge kwaliteit laswerk te behalen die steeds aan dezelfde toleranties voldoet. De productietijd wordt verkort, waardoor de kosten lager zijn. Nadeel is dat er een beperking is op de materiaalgrootte van het plaatwerk. Onze lasrobots kunnen plaatwerk van maximaal 6 meter bewerken.

TIG LASSEN

TIG-lassen wordt vooral toegepast in dunner aluminium en RVS, maar kan ook voor staal gebruikt worden. Met TIG-lassen kan een hoge en constante laskwaliteit bereikt worden. Het TIG-lassen kan zowel op de robot als manueel worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het proces goed beheersbaar blijft. Het TIG-lassen is een complexe bewerking die veel expertise vereist van de lasser.

Puntlassen en Stiftlassen

Stiftlassen of puntlassen wordt gebruikt voor de permanente verbinding van stiften en bouten in plaatwerk te schieten.

MAG LASSEN

MAG-lassen is een van de meest gehanteerde lasmethodes binnen Dumaco. Deze lasmethode gebruiken wij vooral voor dikker staal en is zowel geautomatiseerd als manueel uit te voeren. Voordeel van MAG-lassen is dat de hoge productiesnelheid en de complexe lasposities geen probleem zijn en er geen nabewerkingen nodig zijn omdat er geen sprake van vervorming is.

Toepassingen & markten

Dumaco heeft de mogelijkheid om zowel grote als kleine lasconstructies te leveren aan klanten. Door onze certificering staan wij garant voor de hoogste kwaliteit. Enkele toepassingen van het laswerk zijn; kraanarmen van vrachtwagens, frames, deuren, meubilair.

Laswerk is voor vrijwel iedere markt toepasbaar. Afhankelijk van de vraag van de klant kunnen wij zowel halffabricaten als eindproducten leveren. Enkele belangrijke markten die wij bedienen met ons laswerk zijn:

 • infrastructuur
 • transport

Beschikbare locaties

(Robot)lassen is één van onze kerncompetenties en daarom bij bijna alle Dumaco vestigingen mogelijk.

Download .pdf brochure
DUMACO - OSS REVICONBAROSTA - WOERDEN DUMACO - MONTFOORT DUMACO - HARDINXVELD DUMACO - KAMPEN VSMI - VARSSEVELD DUMACO - 'S-GRAVENPOLDER
Contact

© 2020 Dumaco - B2B Leads by Jelba