Dumaco

Interview met leverancier MCB over Webservices

Interview met leverancier MCB over Webservices

René Mourits, bedrijfsleider van Dumaco ’s Gravenpolder, werd geïnterviewd door leverancier MCB over hun samenwerking. De aanleiding van dit interview zijn de nieuwe Webservices, waarbij de systemen van Dumaco automatisch en rechtstreeks materiaal bestellen bij de systemen van MCB. De voordelen? Een snellere doorlooptijd en daarnaast is het nieuwe systeem minder foutgevoelig.

René Mourits in het artikel:

Webservices in praktijk: “Eigenlijk is het EDI 2.0”

“Vanwege de grote diversiteit aan materialen die wij als toeleverancier verwerken, bestellen we 90% op order,” vertelt René Mourits, bedrijfsleider bij Dumaco de vestiging ’s Gravenpolder: “Een gemiddelde doorlooptijd van 5 werkdagen vraagt om een leverancier die daar betrouwbaar op in kan spelen.”
“We hadden in het verleden MCB dagelijks aan de telefoon, dat kostte veel tijd. We werkten tot voor kort met een calculatiesysteem waar jullie assortiment in zit, met een standaard prijs. Inzicht in levertijden van materiaal en de actuele prijs was niet beschikbaar. Aan de hand van de  materiaalbehoefte werd een bestelling per mail ingestuurd, jullie typten die weer over in jullie systeem. Dat is bijzonder foutgevoelig en erg arbeidsintensief.”

 

Lees hier het hele interview met René Mourits van Dumaco ’s Gravenpolder.